Analize

[PDF] Ogledalo: Vratarji Evrope

ogledalo

"In ravno to je izhodišče in želeni cilj pričujočega zbornika – z razumevanjem situacije pognati, potisniti naprej tleče protislovnosti migracijskega režima. Seveda – to moramo napisati – je za resnično spremembo potrebno spremeniti svet, pa vendar šele razumevanje specifičnosti nekaterih izmed poglavitnih problemov migracij in migracijskega režima omogoča dejansko politično intervencijo in delovanje, ki abstraktnost sveta spreminja po najbolj logični poti – poti konkretnosti." Iz uvodnika.

Poročilo in dokumentarni film o razmerah na Balkanski poti

asd

V okviru projekta Kampanja ozaveščanja o razmerah na Balkanski poti smo pripravili poročilo v zvezi z nasiljem na meji, ki zaobjema obdobje med leti 2019 in 2021. Poročilo vsebuje primere hudih kršitev s strani hrvaške in slovenske policije nad osebami, ki skušajo prečkati evropsko mejo v upanju na zaščito.

Viri: RAZUMEVANJE IN KONTEKSTUALIZACIJA MIGRACIJ

Pregled virov ponuja jagodni izbor geopolitičnih člankov Radia Študent od leta 2011 do leta 2020. Članki se migracij lotevajo kot splošnega pojava, inherentnega človeku. Tematizirajo družbeno-politične realnosti v državah izvora in EU ter skušajo razumeti in kontekstualizirati migracijske in druge politike. 

Report on illegal practice of collective expulsion on Slovene-Croatian border

123

Last year Slovenian police officially deported 4653 people to Croatia under the regulation of the readmission agreement. This is means that more than half of 9149 people who were processed for illegally crossing the border were handed over to Croatian police and in further expelled to Bosnia and Herzegovina.